Review: Etat Pur Zink Gluconaat en Salicylzuur 300

Zoals beloofd bij deze dan een review van de laatste twee producten van Etat Pur die ik pas geleden heb gekocht, namelijk Zink Gluconaat en Salicylzuur. Ik gebruik beide nu ongeveer een maand en heb nu dus een indruk van wat ze doen voor mijn huid. Zoals ik al eerder aangaf, werkt Zink Gluconaat en Salicylzuur (300) met name tegen een onzuivere huid met bijvoorbeeld puistjes of andere onzuiverheden. Als jij hier ook wel eens last van hebt, lees dan snel verder!

Helaas ben ik iemand die af en toe wel eens last heeft van een puistje of onzuiverheid hier en daar. Dat vind ik echt zo naar! Hoewel het door de jaren heen echt wel minder is geworden, heb ik gewoon af en toe zo’n week waarin de ene puist na de andere de kop op steekt. Omdat ik al wel een aantal littekentjes in mijn gezicht heb, probeer ik er nooit aan te zitten, maar als ik dan een puist heb die een week lang blijft zitten word je daar echt niet vrolijk van. Daarom heb ik een tijd terug dan ook de producten van Etat Pur besteld; zorgen voor een gavere en meer zuivere huid. Aangezien ik naast een gemengde huid ook echt droge en gevoelige stukken in mijn gezicht heb (met name mijn wangen), heb ik heel vaak slechte resultaten gekregen bij het gebruik van heftige producten tegen puistjes en onzuiverheden. Dan droogde mijn huid uit tot ik mezelf bijna af kon pellen, met als gevolg dat mijn huid juist meer talg ging aanmaken en dus weer vetter werd. Herken jij je hier een beetje in?

Etat Pur’s producten durfde ik wel te proberen, omdat hier in ieder geval natuurlijke ingrediënten in zitten en over het algemeen heb ik daar altijd goede ervaringen mee. De prijs is daarnaast ook nog eens fijn, namelijk 8.80 voor het Zink Gluconaat en 12.90 voor het Salicylzuur. Beide zijn zogenaamde Actieve Stoffen, oftewel producten met een sterke concentratie van een bepaalde huidverbeterende stof. Volgens de gebruiksaanwijzing die ik bij mijn pakketje kreeg, kon ik kiezen tussen een aantal manier van behandelen, namelijk met elke dag Salicylzuur en Zink Gluconaat of om de dag Salicylzuur maar wel elke dag Zink Gluconaat.

20130820_155144[1]

Zoals je op de foto kunt zien heb ik er al best veel van gebruikt. Tja, dat had ik eigenlijk niet verwacht na een maand gebruiken. Als ik zo naar mijn producten kijk, zijn ze al bijna half leeg. Dat zou dus betekenen dat je elke twee tot maximaal drie maand zeker wel nieuwe moet bestellen als het product je bevalt. Eigenlijk is dit nog best zuinig voor de hoeveelheid die er in een flesje zit, namelijk 15 ml per flesje. Daarnaast zie ik net dat de producten ook maar drie maanden houdbaar zijn. Dat vind ik wel erg kort, maar dat heeft te maken met de natuurlijke samenstelling van de ingrediënten; er is niks toegevoegd om het langer houdbaar te maken. Pluspunt is wel dat je tegen de tijd dat je de producten drie maand gebruikt, je ze ook wel op hebt.

Etat Pur A20 Zink Gluconaat.

Het Zink Gluconaat gebruik ik nu twee keer per dag, zowel ’s ochtends als ’s avonds doe ik een paar druppels op mijn gereinigde huid. Ik merk dat ik er erg goed op reageer! Eerder had ik wel eens een hele week lang een bult die net geen puist wil worden, maar nu smeer ik een beetje op dat bultje en is het de volgende dag een mini-bultje en de dag erna is er geen bultje meer. Wat ik ook fijn vind aan dit product is dat het mijn huid niet uitdroogt of irriteert.

20130820_162231[1]

De achterkant met Franse en Engelse aanwijzingen erop:

20130820_155339[1]

Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten, vind ik het altijd prettig om bij mijn reviews een ingrediëntenlijst toe te voegen, alleen zoals je al kunt zien op de foto’s staat op de verpakking geen lijst met ingrediënten. En ik denk dat ik weet waarom! De Actieve Stoffen van Etat Pur bevatten eigenlijk niet veel naast de pure, actieve stof, in dit geval dus Zink Gluconaat. Aangezien ik dit niet goed kon geloven, heb ik nog even verder gekeken op de site en daar ontdekte ik dit:

Ingrediënten van het IN-SKIN® systeem =  AQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, SODIUM CITRATE, UREA, CAPRYLOYL GLYCINE, SODIUM LACTATE, XANTHAN GUM, LEUCONOSTOC/ RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, SODIUM HYDROXIDE, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID.
*isodermisch water / isodermic water

Etat Pur voegt naast de Actieve Stof dus wel de ingrediënten van dit zogenaamde IN-SKIN systeem toe. Op de site van Etat Pur staat dat dit toegevoegde systeem ervoor zorgt dat de Actieve Stof goed opgenomen kan worden tot diep in de cellen van de huid. Okay, dat klinkt best logisch toch?

Mijn oordeel over Etat Pur A20 Zinc Gluconate.

Ik ben eigenlijk erg tevreden over dit product. Hoewel de  ingrediëntenlijst dus een beetje een mysterie is als je de site er niet bij onderzoekt, zit er gelukkig met name die stof in die ik wel op mijn flesje zie staan, namelijk Zink Gluconaat. Het Gluconaat doet wat het zegt, het helpt echt goed tegen puistjes, onzuiverheden en zorgt ervoor dat er minder talg wordt aangemaakt door de huid. Mijn huid werd er ook niet droog van en ik heb twee keer per dag ongeveer 3 druppels per keer gebruikt. (Vier druppels, zoals aangegeven gebruik ik alleen als ik echt een heel erg puistje voel opkomen, dan zorg ik ervoor dat die niet meer opkomt.)

Etat Pur A22 Salicylic Acid 300.

Dit product helpt volgens Etat Pur tegen puistjes en imperfecties op de huid volgens de verpakking. De site voegt daar dan aan toe dat het goed is voor de acne huid of voor mensen die af en toe door omstandigheden wat meer last hebben van puistjes. Ik zat heel erg te twijfelen voor ik ging bestellen of ik deze versie wel moest nemen, aangezien ik vooral last heb van littekentjes met af en toe een puistje. Er is namelijk ook een minder geconcentreerde versie van het Salicylzuur, namelijk een versie met maar 70 mg, dit heet dan ook Salicylic Acid 70. Ik heb uiteindelijk ondanks het feit dat ik niet continu last heb van puistjes toch voor de zwaardere dosis gekozen, gezien het feit dat zuur de neiging heeft om de huid een soort mini-peeling te geven, waardoor je dus uiteindelijk je littekens ook sneller kunt vervagen. Daarnaast verminderd het Salicylzuur de oneffenheden op je huid ook.

20130820_155431[1]

Ik heb zelf dit product in het begin twee keer per dag gebruikt, maar merkte dat mijn huid er wel erg droog van werd, dus ik ben al snel over gestapt op alleen ’s avonds. Dit gaat grotendeels goed, het product maakt mijn huidje wel echt een stuk gladder, wat ik heel fijn vind. Maar achteraf besef ik wel dat ik misschien toch beter de minder sterke variant Salicylzuur had kunnen nemen, aangezien ik dus meer een gevoelige huid heb en geen echt vette huid. Als ik mijn huid niet continu blijf hydrateren, moet ik soms het Salicylzuur zelfs een dag overslaan, omdat mijn huid toch echt begint te schreeuwen om een lekkere hydraterende crème. Mijn huid ziet er dan ook iets roder uit, wat al aangeeft dat de behandeling dan eigenlijk te heftig is.

20130820_155437[1]

Je kan het Salicylzuur trouwens ook gebruiken voor je lichaam! Dit heb ik niet gedaan, aangezien ik daar een normale, gave huid heb.

Ook het Salicylzuur heeft een mysterieus lijstje met ingrediënten van het IN-SKIN® systeem = AQUA/WATER/EAU*, PROPANEDIOL, ALCOHOL, XANTHAN GUM, SODIUM CITRATE, SODIUM HYDROXIDE.
*isodermisch water / isodermic water

Mijn oordeel over Etat Pur A22 Salicylic Acid.

Op zich doet dit product wel echt wat het doet. Ik moet alleen mensen zoals mij en denken dat 300 mg niet veel Actieve Stof is, wel echt waarschuwen. Als je namelijk een gemengde huid hebt of gewoon af en toe een puistje, zoals ik, dan kun je beter de minder sterke variant van Etat Pur bestellen, namelijk die van 70 mg. (Deze kost 9.80 voor 15 ml.) Voor mensen met een echt vette huid en last van puistjes, lijkt me dit echter wel een perfect product.

Eindoordeel Etat Pur.

Ik ben zeker van plan om vaker wat bij Etat Pur te gaan bestellen, aangezien ik hun producten erg fijn vind. Ik ben vooral te spreken over de Olievrije Verkwikkende Vloeistof om mijn huid op warme dagen glimvrij te houden en over het Zinc Gluconaat. Dat ik over het Salicylzuur iets minder positief ben, is mijn eigen schuld denk ik, omdat het product wel doet wat het zegt, maar ik dus geen vette huid heb en dus een te sterke variant heb gekozen voor mijn gemengde huid met neiging tot droge plekken op vooral mijn wangen. Ik ga er zeker over nadenken om de volgende keer iets andere producten te bestellen, nog wel nog steeds het Zink Gluconaat, maar misschien daarnaast een Actieve Stof die echt specifiek wat aan littekens doet.

Hebben jullie al ervaring met deze producten van Etat Pur? Zo niet, welke zou je wel willen proberen?

Advertenties

2 thoughts on “Review: Etat Pur Zink Gluconaat en Salicylzuur 300

  1. Pingback: Mijn favoriete beauty producten augustus 2013 | beautiliciousworld

  2. Pingback: Nominatie: Liebster Award | beautiliciousworld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s